Lafeber’s Avi-Cakes

De unieke vorm en rijke texturen van Avi-Cakes stimuleren foerageergedrag

 Foerageren is het geheel aan gedragingen die gericht zijn op het zoeken en verkrijgen van voedsel. Foerageergedrag blijkt het mentale welzijn van vogels in gevangenschap significant te verbeteren, en minimaliseert het optreden van stereotiepe gedragingen zoals verenplukken en herhalende bewegingen.

Avi-Cakes bevatten een mengsel van verscheidene hele granen en pellets, zodat de vogel een variëteit aan vormen, smaken, en texturen ervaart, die pellets op zichzelf niet kunnen bieden. Avi-Cakes kunnen een belangrijk onderdeel vormen van de aangeboden voerverrijking aan een vogel doordat ze het natuurlijke voedselzoekgedrag stimuleren, en worden om deze reden sterk aanbevolen door vogeldierenartsen.

Avi-Cakes zijn 50% pellets

Avi-Cakes zijn gemaakt van gepelde granen en zaden, die vervolgens gemengd worden met pellets. De pellets voorzien in hoog verteerbare aminozuren, gestabiliseerde vitaminen en gecheleerde mineralen voor een optimale opname.

Avi-Cake’s zijn ook:
  • Uitgebalanceerd in omega-3:6 vetzuren
  • Natuurlijk geconserveerd met tocopherol en citroenzuur
  • Vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen

De mix van pellets en granen maken de Avi-Cakes tot een perfecte voeding om te geven tijdens het overwennen van een “zaadverslaafde” vogel naar gezonde voeding

Avi-Cakes is een uitgebalanceerde voeding die qua voedingswaarde nagenoeg gelijk is aan pellets. Hoewel ze soms aangeboden worden als tussendoortje, kunnen Avi-Cakes ook voorzien in de dagelijkse voedingsbehoefte.


Lafeber’s Avi-Cakes zijn verkrijgbaar in varianten voor Papegaaien en kleinere soorten als parkieten en agapornissen en aratinga’s

Avi-Cakes ParrotAvi-Cakes Cockatiel

 

Referenties
1. Ingliss IF, et al. Starlings search for food rather than eat freely available, identical food. Anim Behav 34:614-617, 1986.
2. Meehan CL, et al. Environmental enrichment and development of cage stereotypy in orange-winged Amazon parrots. Dev Psychobiol 44(4): 209-218, 2004.
3. Meehan CL, et al. Foraging opportunity and increased physical complexity both prevent and reduce psychogenic feather picking by young Amazon parrots. Appl Anim Behav Sci 80(1):71-85, 2003.