Lafeber’s Nutri-Berries

Nutri-Berries: Het voedingsalternatief voor pellets

Lafeber’s Nutri-Berries is een complete voeding, vergelijkbaar met pellets.

  • Pellets worden gemaakt door het pletten van zaden en granen. Hieraan worden vervolgens mineralen en aminozuren toegevoegd om een uitgebalanceerde voedingsmix te krijgen die geperst wordt tot een homogene “pellet” vorm.
  • Nutri-Berries zijn een mix van hele granen en gepelde zaden gemengd met pellets. Nutri-Berries zijn gecoat met aminozuren, gestabiliseerde vitamines en gecheleerde mineralen. Ze bevatten ook een uitgebalaceerde verhouding van omega-3 en -6 vetzuren en zijn op een natuurlijke wijze geconserveerd.

Het belangrijkste verschil tussen pellets en Nutri-Berries zit in het fijnmalen van alle ingrediënten in het geval van een pellet. Nutri-Berries daarentegen zitten boordevol met verschillende vormen en texturen die het gebruik van snavel en poot door de vogel stimuleren.

Gesteund door onderzoek

In een wetenschappelijke studie uitgevoerd door de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Californië in Davis werd aan een groep valkparkieten pellets gevoerd, terwijl een andere groep Nutri-Berries kreeg. Vogels die Nutri-Berries gevoerd kregen bleken twee keer zo lang bezig te zijn met voedsel zoeken en eten dan de vogels die de pellets gevoerd werden.

Vogeldierenartsen zijn het er over eens dat een voeding die mentale en fysieke stimulatie biedt de kwaliteit van leven verbetert, terwijl stereotiepe gedragingen zoals verenplukken en herhalende bewegingen geminimaliseerd worden.

Onweerstaanbare complete voeding

Met Nutri-Berries wordt goede voeding in een leuk vast te houden vorm gegoten. De ronde “Berrie” stimuleert het gebruik van snavel en poot door de vogel, terwijl echte stukjes fruit en groente die in de “Berrie” verwerkt zijn de vogels aanmoedigen om met hun voer te spelen.Nutri-BerriesNutri-Berries Classic bevatten krokante hele granen en zaden waar vogels dol op zijn

Nutri-Berries Sunny Orchard bevatten abrikozen, dadels en cranberries

Nutri-Berries Garden Veggie bevatten wortelen, erwten, broccoli en mais

Nutri-Berries Tropical Fruit: papaya, ananas

Nutri-Berries El Paso: pepers, chilipoeder

 

Zie ook: Lafeber’s Avi-Cakes

AC-Category-Image-150x150

 
Voor het rechtstreeks kopen van de producten kunt u terecht bij bol.com.
Dierenartspraktijken en dierenwinkels kunnen voor meer informatie contact opnemen via het contactformulier

Classic Nutri-Berries

Classic Nutri-Berries

Classic Nutri-Berries bevatten krokante hele granen en zaden waar vogels dol op zijnShop op bol.com →

Tropical Fruit Nutri-Berries

Tropical Fruit Nutri-Berries

Tropical Fruit Nutri-Berries bevatten papaya en ananasShop op bol.com →

Sunny Orchard Nutri-Berries

Sunny Orchard Nutri-Berries

Sunny Orchard Nutri-Berries bevatten abrikozen, dadels en cranberriesShop op bol.com →

Garden Veggie Nutri-Berries

Garden Veggie Nutri-Berries

Garden Veggie Nutri-Berries bevatten wortelen, erwten, broccoli en maisShop op bol.com →

El Paso Nutri-Berries

El Paso Nutri-Berries

El Paso Nutri-Berries bevatten rode en groene paprika en chilipoeder, komijn, knoflook, oregano en andere exotische kruiden.Shop op bol.com →

Referenties
1. Klasing KC, Stevens C, Hawkins M. Nutritional equivalency report: Comparison of a fortified whole-seed diet (Nutri-Berries) with a pelleted diet for companion birds. LafeberVet Web site. 2009.
2. Meehan CL, et al. Environmental enrichment and development of cage stereotypy in orange-winged Amazon parrots. Dev Psychobiol 44(4): 209-218, 2004.
3. Meehan CL, et al. Foraging opportunity and increased physical complexity both prevent and reduce psychogenic feather picking by young Amazon parrots. Appl Anim Behav Sci 80(1):71-85, 2003.

[top]